Prva fan stranica popularne folk pjevačice STOJE!
STOJA FAN STRANICA
19.09. u diskoteci "Lampaši" spektakularan koncert održala je STOJA
Blog
utorak, travanj 3, 2007
Stojanka Novaković- Stoja, rođena je 1972. godine u Periezu kraj Zrenjanjna. Osnonu školu završila je u Perlezu, a srednju školu u Zrenjaninu. U ranom djetinstvu vrlo nemirna i nestašna puna energije bila je jako primječivana u društvu. Smisao za pjevanje je pokazivala od malih nogu a talent je nasljedila od oca Milana. U školskom zboru je pjevala prvi glas. Bavila se je i folklorom!

Profesionalno se je počela baviti pjevanjem u 15-oj godini. Kao pjevač amater radila je zanat punih 11. godina kada je krenula u profesionalne vode.
Na estradnoj folk sceni svojim pojavljivanjem izazvala je pravi -bum-. Svojom pojavom i autentičnim glasom bila je odma zapažena. Ona jednostavno nije ličila na ni jednog pjevača do tada.

Ubrzo je usljedio drugi album -Čiki, čiki- koji je definitivno Stoju lansirao u folk zvjezdu. Nakon toga usljedio je album -Samo-, a onda -Evropa-...... Stoja je od tada u samom vrhu estrade!
Od tada surađuje sa naj boljim kompozitorima i tekstopiscima na muzičkoj sceni.
Dobitnica je brojnih muzičkih nagrada i trofeja.

Za nju govore da je jedan od naj ljepših i jedan od najboljih glasa na Balkanu...
Uvjek skromna nije dozvolila dda joj slava udari u glavu! Ostala je vedra i uvjek raspoložena za razgovor i smjeh. Sačuvala je stare prijatelje još iz vremena kada nije bila slavna.

Uvjek je jako emotivna i puna ljubavi prema svima. Jako voli pomagati drugima i to stalno radi.
Trentno živi u Beogradu u svojoj kući na Bežanijskoj kosi.

2006. godine izašao joj je najnoviji album -Metak-, sa hitovima- Metak, Nešto mi govori, Ne slušaj vesti,.... Album je jako dobro prihvačen i pjesme sa novog albuma redovita su pojava u svim diskotekama...
stoja-fan @ 22:19 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare